superflex: super-biogas

superflex:

I dag etableres stadig vekk nye lokalmuseer, festivaler og arrangementer for samtidskunst, som skal trekke media og publikums oppmerksomhet ved å importere internasjonal kunst i periferiene.
Det er visst et forsøk på å nyttigjøre kunst til lokalpolitiske formål i håp om å øke en selvanerkjennelse og et behov for å synliggjøre seg i verden. Noe som er legitimt. Jeg er likevel litt skeptisk: kanskje produktet som markedsføres (kunst) plutselig er ikke lenger så viktig som underholdnigen det er i stand til å produsere.

I en slik kontekst tar superflex selv styringen ved å etablere et nettverk av relasjoner utenfor kunstverdenen og på tvers av geografiske grenser. Dette gjør det mulig å realisere prosjekter som virkelig er  sosialt og miljømessig nyttige.
Da tenker jeg spesielt på supergas: Et bærbart system til produksjon av biogas, utarbeidet i felleskap med danske og afrikanske ingeniører.

Folketallet i jordbruksområdene rundt ekvator øker i takt med det progressive overforbruk av naturressurser. Ørkenlagte jordbruks- og skogsområder er en konsekvens av denne utviklingen.
Uten å la seg affisere av om det å drive med slike prosjekter er kunst eller ikke (noe superflex selv lurer på), går de på slutten av nittitallet i gang med å foreslå bærekraftige løsninger for produksjon av alternativ energi.

Når overproduksjonen av intetsigende gjenstander okkuperer en stadig større del av det individuelle og kollektive rommet, er det forfriskende å se motstykket i kunst som frigjør plass og etablerer menneskelige relasjoner.
Det er fint å se hvordan noen beveger seg i verden.


Her er tre bilder av gassanlegget i Kambodsja og en grafisk illustrasjon av supergas-anlegg:*klikk bildene for å forstørre demKommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
https://blogsoft.no/trackback/ping/4937271