tingvoll kunsthall -6-

                     image177


Location exercise

I heim m1 (norr heimr) sj: verden i denne h-en.
II hjem (jur.) brukes om et fast oppholdssted i motsetning til et midlertidig.


Den globale forskyvningen av befolkninger fra rurale til urbane områder - fra jordbruk til industri - gir form til nye geografier, og menneskene i bevegelse danner hybride territorier og lokaliteter  som fletter seg med gamle, kulturelt homogene grenser. Hva er et "hjem" i en verden av globale forbindelser som minner oss om at hvert sentrum eller hjem er noen andres periferi eller diaspora? 
Å vende hjem medfører en forflytning til og fra steder: mot ett sted som hører hukommelsen til, fra et annet som er nåtid (men som snart igjen skal bli minne). 
Man overrasker seg selv i å rote i støvet av glosene til et foreldet vokabular. "Hjem" er nå en misforståelse gjengrodd av erfaringer, hendelser, møter, steder hvor vi stadig vekk blir omplassert: et ikke-sted.
Kanskje det er nettopp her vi hører hjemme.


Tingvoll kunsthall: er et prosjektrom for samtidskunst på Nordmøre, som bidrar til en diskusjon om utkanten som kulturelt fenomen og mental tilstand. Utstillingene presentert av kunsthallen vil åpne en dialog rundt produksjonen av kultur og identitet i et landskap i stadig utvidelse som modner i skjæringspunktet mellom det lokale og det globale. Hvem blir vi til i dette ustabile mellomrommet og hvilken betydning har det lokale i et globalt perspektiv?

:Paolo Manfredi 

             
                     image178Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
https://blogsoft.no/trackback/ping/5571307