Arrivals/Departures, Global Experiences in a Local Context

pressemeldingA_D


Kunstnersenteret i Møre & Romsdal - Molde, 19.01./24.02.2008


Tingvoll kunsthall presenterer

Arrivals/Departures
Global Experiences in a Local Context

     Arrivals/Departures - Global Experiences in a Local Context, er et poetisk forsøk på å fornye kulturens evne til å produsere erkjennelse i vår tid, med troen på at samtidskunst kan bidra til forståelse og forsoning ved å tydeliggjøre motsetningene som følger av sosiale og kulturelle endringer.
Arrivals/Departures er en oppdagelsesreise i samtiden - en verden i stadig forandring, hvor menneskene alltid er på vei til eller fra noe med sitt forråd av minner i kofferten.
Utstillingen er resultatet av et "forskningsprosjekt" som har engasjert ni kunstnere fra Møre & Romsdal og to internasjonale kunstnere rundt spørsmålene som trer fram når det globale samfunnet og vi, beboere av det geografisk begrensede, møter hverandre i hverdagen. Dette er en utstilling som vil gi deg noe å gruble på i tiden fremover.

     Arrivals/Departures er et orkesterverk: Hver kunstner med sin særegne stemme er med på å danne en harmonisk helhet, med Kustnersenterets lokaler som historisk resonansrom. Galleriet er ikke bare en beholder for utstillingen, men en integrert del av den. Vi kan si at utstillingen forholder seg stedsspesifikt til utstillingsrommet.
Under utviklingen av utstillingen kommer du til å finne ulike arbeider av samme kunstner i forskjellige sammenhenger. Arrivals/Departures presenterer hovedsakelig ikke enkelte kunstnerskap hver for seg, men lar verkene interagere med hverandre dialektisk. Verkene samtaler med hverandre ved å dekonstruere hverandres innhold gjensidig. Det er innholdet av det faktiske verket som avgjør dets plass i ulike sammenhenger innenfor
utstillingsrommet.

KMR, Kunstnersenteret i Møre & Romsdal, Sandv. 4, Molde

Curator: Paolo Manfredi (IT 1968); Supervisor: Tone Olaf Nielsen (DK 1967)
Artists: Anne Berntsen (NO 1967); Britt Sorte (NO 1957); Cristina David (RO 1979); Gunn N. Morstøl (NO 1963); Heidi Rødstøl (NO 1973); Ingvild Fagerli (NO 1968); Liv Dysthe Sønderland (NO 1967); Magnar Fjørtoft (NO 1957); Marianne Skjong (NO 1958); Sada Tangara (ML 1981) & Kurt Schwitters (DE 1887- GB 1948).


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
https://blogsoft.no/trackback/ping/5641472